3 hinder för ökad tillväxt

1. Ni har inte satt gemensamma mål

Har ni svårt att komma överens i ledningsgruppen? Kanske känns det som att alla jobbar på åt varsitt håll, utan att riktigt lyssna på varandra. De flesta företag har i regel mål, men det behöver inte betyda att alla är överens om dem. Det är omöjligt att vara alla till lags – och när några inte känner att de fått sin fråga eller sitt område prioriterat, kan missnöje lätt skapas. Oenigheter i ledningsgruppen kan på sikt komma att påverka samarbetet och därigenom kvaliteten ni levererar till kunderna. Fokusera på att hitta en gemensam målbild i ledningsgruppen, så att ni kan jobba tillsammans istället för mot varandra.

Har du koll på vad du behöver göra för att få företaget att växa? I det här blogginlägget delar vi med oss av fem värdefulla framgångstips! 

2. Ni attraherar inte rätt personal

Hög personalomsättning är ett vanligt problem – och inte blir det bättre med den rådande kompetensbristen. Mycket idag hänger på att hitta bra personal och behålla den. Har du gett din personal den frihet och de utvecklingsmöjligheter de behöver för att bli långvariga? Ett tips är att satsa långsiktigt på den kompetensen du har – och utveckla den löpande. Om ni har problem med att hitta rätt kompetens på arbetsmarknaden, kanske det kan vara en idé att leta efter en person med driv och potential att utvecklas. Våga formulera om kraven!

3. Ni lyssnar inte på kunderna

Hur bra är ni på att följa upp leveranser och ta till er feedback? För att växa behöver ni ständigt leta efter områden ni kan utvecklas och bli bättre inom. Genom att lyssna på kunderna kan ni få en bild över hur er verksamhet uppfattas utifrån – kanske finns det saker som kan åtgärdas, som ni inte har tänkt på själva (och som på sikt kan leda till bättre affärer). Se till att både fråga före detta och nuvarande kunder om feedback. Kunder som har lämnat er har gjort det av en anledning – och det är av stort värde för er att veta varför!

Många VD:ar kämpar med att göra sig förstådda bland sina medarbetare. I den här guiden går vi igenom hur du driver igenom ett förslag i ledningsgruppen och tar det vidare till handling – från mål till resultat!

Vi hjälper företag
att växa

Molntjänst för tillväxtföretag.
Sätt mål och få rätt saker att hända.

Testa GoalEnvision